| 2 comments ]

Ahad: 21 Oktober, 2007
Alhamdulillah. Akhirnya blog ni keluar juga dari workshop Tmn Bintang (kalau ada tokey G-2 dekat sini, tentu cepat siap lama dah). Dulu ada sikit masalah teknikal, pada gearbox. Pi gatai edit sendiri HTML. padan muka. La ni.. ok sikit nampaknya.. boleh dah guna gear 4, 5 kot. Haha.

Ehem2. La ni ada tambah accessories sikit, buh calendar & counter. Senang la pulak. Lepas tu try pomen sendiri link.. rasa macam nak buleh dah. Cemanapun semua ilham2 tu, lepas jenguk2 blog Pak Tam & Pak Ngah, masa raya ari tu.

Betul la kata Cikgu Aziz zaman sekolah Ipoh dulu, "meniru itu satu teknik belajar yang amat berkesan." Dengan meniru, kita yang tak pandai buleh jadi pandai. Pandai makan, self-service di toilet, buleh baca & tulis, bawa basikal, kereta : membelok dan mem"blog". Dikatakan: meniru itu cepat dapat kalau berguru; tapi ada juga Tuhan bak mai ilham melalui bertutur bertanya, membaca, mendengar dan melihat segala rencam manusia & kehidupan seharian. Lidah, mata, telinga, otak cukup power bila semuanya hidup dan cergas. Dari segi saintifiknya, meniru ni memang menggalakkan creative thinking. . hehe.

Balik pasai accessories blog reckoned ni, tak test buh picture je lagi.. yang tu kena gear 5 la kot... Bila la pulak tu.. hehe. Allahu A'lam.

Related Posts by Categories



2 comments

Pak Ngah said... @ 1:46 AM

:: macam tu la... macam Mak Lang kata la... biaq lambat asai selamat... tapi... jenuh la dok tunggu... setahun 20 hari wooo... apa2 pun syabas dan tahniah... sebab dah masuk gear 4... tapi kalau guna gear automatik... lagi laju la... bubuh turbo pulak... fuh... berdesup...

azlanlin said... @ 10:54 PM

kalu nak berdesup kena la register....hahhahaha...bayor..jgn tak bayor....

Post a Comment