| 0 comments ]

Esok, PakTeh balik sekolah lewat sedikit. Ada urusan untuk menyediakan tapak 10 saluran pusat mengundi di sekolah. Lepas tu, selepas 3.30 pm baru bergerak dari rumah ke asrama Zaim Syahmi. Dia call petang tadi, semua pelajar dah boleh balik rumah bercuti mulai pukul 1.00pm.

Petang tadi, MakTeh dapat SMS MakLang, pesan serai & bunga kantan. Alamak, baru teringat - lama tak jenguk, rugi beberapa kuntum yang dah terlebih matang. Nampak pelik la bunga kantan di musim cuaca tak menentu ni. Tak berapa lawa & sihat nampaknya. Serai pula tiada stok nampaknya. Pukul 6pm tadi, keluar dating dgn MakTeh dengan kapcai ke rumah Tok Bt. 51. Haha.. cabut terus beberapa rumpun serai di situ. Moga2 boleh jadi benih ke Putrajaya. Esok, kalau sempat & teringat - nak bawa sekali benih bunga kantan serta pandan.

Di Batu 51, ada PakNdak yang sedang pantau projek cendawan. PakNjang suami isteri sibuk sikit di musim pilihanraya ni. Menurut PakNdak, belum ada perkembangan baru projek, melainkan bekalan stok2 benih baru (yg dah di-email fotonya ke PakTam) dah disimpan dalam rak2 di bilik kosong rumah bawah, sebelah bilik Tok.

Jenguk2 di belakang rumah Tok, rupanya musim kekabu dah bermula. Siapa nak dapatkan kekabu untuk buat bantal peta baru atau bantal peluk guling - boleh ke Bt. 51 sekarang.. haha. Tak tahu kenapa, pokok kekabu rumah Tok dah kurang daun. Macam suasana musim winter pula..

Related Posts by Categories0 comments

Post a Comment