| 10 comments ]

Launched this evening...


Proton Saga N-Line (M) - RM31,500
Proton Saga B-Line (M) - RM34,998
Proton Saga B-Line (A) - RM37,998
Proton Saga M-Line (M) - RM37,498
Proton Saga M-Line (A) - RM39,998 :: Interested?

Related Posts by Categories



10 comments

Pak Ngah: said... @ 4:00 AM

:: salam... kalau dapat cari no pendaftaran lama bagus jugak tu... iaitu AAM atau MBL...

PakTeh said... @ 8:26 AM

kalau ada kawan JPJ, boleh check pemilik2 kenderaan plet tu. kemudian acara bodek membeli kedneraan lama mereka. biasanya org beli motor2 lama utk dptkan plet antik.

azlanlin said... @ 11:22 AM

To PakNgah:

Apa maksud AAM dan MBL tu?

mcm best jerk..meh kita pakat2 kongsi maklumat!...hehhehe

Pak Ngah: said... @ 3:39 PM

:: salam PakTam@azlanlin...

:: AAM... boleh digunakan oleh setiap orang anak sedara di sarawak... AA tu nama mereka... M tu nama ayahnya... dan AAM gabungan mantap le... dapat nama lengkap...

:: MBL... nama lengkap untuk ayahnya pulak... kahkahkah...

:: sekadar cadangan... adik2 PakNgah boleh guna... ABL kecuali MakNjang terpaksa guna... RBL... apamacam?

Pak Ngah: said... @ 3:43 PM

:: tertinggal satu lagi... utk MakLong... jugak boleh guna...ABL macam adik2nya yg lain... kecuali adiknya yg sorang le terpaksa guna... MBL... kahkahkah...

Janet Ho said... @ 6:39 AM

Nice design and affordable price too.
Have a wonderful weekend Pakteh

PakTeh said... @ 5:24 PM

PakNgah & PakTam : kalau nak lagi classic nombor plet tu, elok cari AL atau ML.

kalau AL tu kira2 tahun2 Jurassic Park la, antik abih.. kalau ML zaman yg baru sikit.

PakTeh said... @ 5:44 PM

janet ho : yes, good price. anyhow Proton should cut the price from its' earlier models. with higher quality & more affordable price, surely they can compete with other companies world wide. after AFTA took place & cheaper offers from another giant foreign competitors everyday, Proton chilled a while..

Jie said... @ 9:46 AM

sy suka gak proton saya baru ni...BLM base line model tapi apa nama nak panggil dia ye...saga ke, iswara ke...ke saga baru..ngape proton tak bagi satu nama baru kat model ni ye..... kalo tak de nama, sy bagi nama sy pun bulehhh..hahaha

PakTeh said... @ 2:05 PM

saya pun tak tau sebenarnya, haha. agaknya memang Proton Saga. mengguna nama model lama (ciri ditambahbaik). teknik mcm nissan, honda, toyota yg keluarkan nama model yg sama, tapi ciri berbeza.

mcm: honda accord & nissan sentra. dah berpuluh tahun dah nama model tu, kan? japan mmg creative buat design baru.

Post a Comment