| 9 comments ]

KEPUTUSAN TAWARAN DAH KELUAR! 
Sila KLIK ke laman berikut. Window berkaitan akan muncul.

Berikut adalah sedikit panduan untuk semua. Semoga dapat membantu.
Pada menu di laman tersebut ada 3 bahagian, iaitu:
  • Semakan
  • e-Rayuan ke SBP 
  • ke laman Kementerian

  • Semakan
    1. Masukkan angka giliran UPSR anda atau anak jagaan anda, dan klik Semakan.
    2. Jika tersilap, klik Isi Semula. Ulang langkah 1. 
    3. Semoga berjaya.
    e-Rayuan ke SBP
    Ini hanya jika anda tidak berjaya dalam permohonan. Tarikh tutup: 31 Disember, 2008.
    1. Masuk menu ini, dan masukkan angka giliran anda. 
    2. Klik pada Klik Untuk Login.
    3. Edit atau Ubah mana-mana ruang permohonan anda yang terdahulu, misalnya pada aliran yang dipohon. 
    4. Isikan ruang Catatan, jika perlu.
    5. Tekan button Klik Untuk Hantar Rayuan.
    6. Semoga berjaya.
    ke Laman Kementerian Pelajaran : Ini hanya link biasa ke portal Kementerian.

    Semoga berjaya kesemuanya.  Bagi yang tidak berjaya, PakTeh doakan anda akan mendapat tempat yang baik juga selepas ini, misalnya MRSM atau SBP Ambilan 2 (setelah membuat eRayuan). Di samping itu, ada sekolah Rancangan Khas di bawah Jabatan Pelajaran Negeri, serta SMKA yang juga tidak kurang hebatnya. Assalamu'alaikum wbt.

    Related Posts by Categories



    9 comments

    Mokhtar said... @ 6:08 PM

    KLAU DH DPT RK,LEH KE DPT SBP OR MRSM??

    PakTeh said... @ 9:07 PM

    @Mokhtar: dpt RK, rasanya tak dapat lagi SBP. MRSM masih ada kemungkinan.

    kakcik said... @ 3:13 PM

    salam pakteh, so far anak saya dpt temuduga di dua buah SBP both on the same day 19/1. nampaknye kena pilihlah, one all-girls school, the other one co-ed. peluang yg mana lebih cerah agaknya? nak prepare apa ye? thanks..

    PakTeh said... @ 4:43 PM

    @kakcik: salam & tahniah. sy susah nak komen, itu hak ibubapa :) cuma kalau dari segi ratio murid, nampaknya all-girls school, kebarangkaliannya utk diterima jelas lebih tinggi. preparation (versi PakTeh): fail sijil asal yg lengkap, berpakaian kemas, keyakinan diri, bersedia, hadir awal & berilmu, tinggi ciri kepemimpinan & kebolehan berkomunikasi serta tahan dengan provokasi penemuduga. just my two cents.

    imvu said... @ 4:52 PM

    slm pakteh, adik sy nie sepatutnya mendaftar di mrsm mukah 10 jan(check kat laman web mara), tp sampai skrg takde langsung pun surat twrn tue. mak sy dah nak beli brg keperluan utk dia kat mrsm, tp blom tahu lagi apa jenis brg2 yg perlu dibawa ke sana? Plezz help me! Thanks for everything.... :D

    my strange said... @ 11:01 PM

    salam pakteh..i mother for student form 1..19/1 ari tu anak i dah attend temuduga..so kat cni i nak tya bila result dia keluar..anak i mrsm x dpt sbp 1st intake ari tu pun x dpt...padahal tpt i tinggal sekarang consider luar bandar gak...x faham la i

    Fateema said... @ 11:33 AM

    bila panggilan ke 2 ke mrsm akan kluar?

    eschanted said... @ 11:18 PM

    pliz... saya mesti dapat masuk sekolah seri puteri atau kolej tunku kurshiah

    ~~mUggLe bLoOd~ said... @ 6:05 PM

    kalo dpt panggilan pegi temuduga.then time temuduga tu kite ad ad hal seperti exam sekolah agama darjah 6 johor.nk bt mcm mane eh?
    kalo xpegi..buleh kene panggilan lagi tak? ke da kire burn mcm tu je?
    so lebih baik pegi ke x?

    Post a Comment